Vervolg

Gelukkig kwamen we via vrienden in contact met Ellen Kamerbeek. We belden haar op tijdens een vakantie in Nederland en nodigden haar uit voor een kennismakingsbezoek. Binnen de kortste keren zat ze in de kruipruimte om de boel te inspecteren. Toen we teruggingen naar Japan voelden we ons al iets minder paniekerig, en het vertrouwen dat we in Ellen hadden heeft ze niet geschaad. Integendeel, ze is vanaf het eerste begin een rots in de branding geweest in het hele proces van de verbouwing, die uiteindelijk door allerlei bureaucratisch gedoe toch nog vrij lang geduurd heeft.

Ellen heeft de offertes opgevraagd en ze met elkaar vergeleken, contact onderhouden met de aannemer, vergunningen aangevraagd bij de gemeente, inspecties uit laten voeren, rekeningen gecontroleerd. Tijdens de werkzaamheden was ze vaak aanwezig om te kijken of alles goed verliep, en ze was niet te beroerd om zelf ook de handen uit de mouwen te steken als dat nodig was.

Ze heeft er tijdens de verbouwing op toegezien dat het werk correct uitgevoerd werd, en als dat niet het geval was zorgde ze ervoor dat het alsnog gebeurde. Bij de oplevering liep ze mee met een blocnote in de hand om alle aan het licht gekomen gebreken te noteren zodat ze er zeker van zou zijn dat alles uiteindelijk piekfijn in orde zou komen.

Kortom, zonder Ellen hadden we ons geen raad geweten, en dankzij haar is de verbouwing tot een goed einde gebracht. terug